week schedule

De doorsneeweek van een NHTV-student

Een van de vragen in onze Facebookpoll (september) was Hoe ziet een doorsneeweek van een NHTV-student eruit? Deze vraag kreeg geen stemmen, maar in de Engelse poll was het de vraag die de meeste stemmen kreeg. Daarom hebben we de vraag toch aan een paar studenten gesteld.

20 tot 25 uur les, 8 tot 10 uur huiswerk

Anousha, tweedejaars Management toerisme:Anousha

‘Als ik de schoolweek op NHTV vergelijk met een schoolweek op de middelbare school vind ik NHTV relaxed. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel uur ik precies per week kwijt ben aan school. Ik heb in een doorsneeweek:

  • 5 hoorcolleges (maximaal anderhalf uur per hoorcollege)
  • bijeenkomsten met mijn projectgroepje (5 tot 10 uur, afhankelijk van het project)
  • Spaans en Engels (samen 3 uur)
  • 1 werkcollege (anderhalf uur)

Gemiddeld genomen heb ik 20 uur tot 25 uur les per week. Aan huiswerk ben ik gemiddeld 8 tot 10 uur per week kwijt.

Het grootste verschil met de middelbare school vind ik dat ik niet meer wekelijks overhoring heb, ik niet elke avond huiswerk hoef te maken en ik niet door de leraren achter mijn kont wordt aangezeten. Op het hbo heb je heel veel eigen verantwoordelijkheid. Dat is heel leuk maar ook gevaarlijk. Want een dag van tevoren leren voor een tentamen gaat je niet helpen om je tentamen te halen en brengt een hoop stress met zich mee. Toch heeft het ook voordelen: je kunt je eigen tijd indelen en dus zelf bepalen wanneer je iets doet.’

Je maakt je eigen planning

Marjoleijn, vierdejaars Vrijetijdsmanagement:Marjoleijn

‘Bij NHTV zit er minder structuur in de vakken die je volgt dan op de middelbare school. Een week bestaat uit een aantal ingeroosterde uren met een projectgroepje waarmee je aan een project werkt dat na 10 weken afgerond moet zijn. Ter ondersteuning van dat project volg je hoorcolleges met informatie die je nodig hebt. Deze hoorcolleges staan op je eigen rooster, maar kun je ook op andere momenten volgen. 

Mijn ervaring is dat ik, naast de ingeroosterde projecturen, ook nog op andere momenten met mijn projectgroep samen ga zitten. Hoe een week er dus precies uit ziet ligt aan hoe je het zelf invult. Vergeet bij je eigen planning ook vooral niet uren in te plannen om huiswerk te maken en te leren, want die tijd wordt echt niet voor je ingeroosterd net zoals dat op de middelbare school tijdens lesuren wel werd gedaan! En geef je ook eens op om een week mee te lopen met één van de studenten tijdens kennismakingsdagen.’

Colleges, vergaderingen, huiswerk

AdrienneAdrienne, tweedejaars International Hotel Management

‘Mijn week bestaat gemiddeld voor 20 tot 25 uur uit colleges, de college-uren zijn vaak de normale vakken maar ook lessen van gastsprekers. Daarnaast heb ik nog 2 à 3 vergaderingen van ieder een half uur tot een uur met mijn verschillende projectgroepen.

Buiten de uren op school moet ik nog ongeveer een uurtje of 7 aan mijn huiswerk besteden. Alles bij elkaar denk ik niet dat dit heel erg afwijkt van een andere hbo-opleiding.’

Heb jij ook een vraag over studeren bij NHTV? Stel hem hier, via Facebook of Twitter. Dan zoeken wij het voor je uit.

Reacties

  1. Ik kan nergens vinden hoe laat het eerste les uur begint. En zijn het lesuren van 60 minuten 50 minuten. En hoe laat is het laatste lesuur?

    Lizette Noordijk (7 nov 2016 at 11.59 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *