trein

Het Openbaar Vervoer (Leed)

Elisabeth van DijkHoi, mijn naam is Elisabeth van Dijk. Ik ben 19 jaar oud en zit in mijn tweede jaar aan NHTV. Ik volg de studie ITTI; wat veel makkelijker uit te spreken is dan International Tourism and Travel industries (wat weer veel professioneler klinkt). ITTI is een specialisatie van International Tourism Management. Ik woon sinds oktober 2011 op kamers en werk naast mijn studie in een café in Breda.

Ik kon niet wachten totdat ik student werd, ik kreeg eindelijk dé kaart waarmee ik gratis door heel Nederland kon gaan reizen! Ik kreeg al visioenen van weekendjes stappen in steden als Amsterdam of Groningen, vriendinnen aan de andere kant van het land opzoeken en hé, kon je in Rotterdam niet zo goed shoppen? In juni vroeg ik mijn persoonlijke OV-chipkaart aan, ik koos een leuke foto uit om erop te laten zetten en twee weken later had ik hem in huis. Laat al dat reizen maar komen, ik was er klaar voor!

Helaas viel mijn visioen na mijn eerste week als reizende student in augustus al uit elkaar. In plaats van rustig op mijn gemak naar school te reizen had ik in vijf dagen tijd zeven keer vertraging, treinen waren vaker volgepropt dan leeg en als je twee keer in de vroegte in de kou op het station staat terwijl het regent begint je dag niet zo goed. Geloof mij.

Gelukkig leverde al dit Openbaar Vervoer Leed ook mooie momenten op. Door alle vertragingen en omleidingen ken ik zowat het hele treintraject met tijden van Rotterdam tot Maastricht uit mijn hoofd. Verder kwam ik er al snel achter dat samen op de NS mopperen een band schept en die Kiosk-koffie ook wel goed te drinken is, zeker als hij gratis is. In een volle trein huiswerk maken bleek niet te lukken, maar dankzij mijn medereizigers kreeg ik toch vaak de mooiste verhalen mee. Nu, een jaar en vele vertragingen en frustraties verder, kan ik concluderen dat ondanks al het gedoe eromheen het fijn blijft om gratis in een warme trein te zitten op weg naar huis!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *