Kennismakingsdag Tourism & Leisure

Kennismaken met Leisure en Tourism

Is de opleiding International Tourism Management of International Leisure Management iets voor mij? Met die vraag kwamen eenentwintig scholieren uit Nederland en een uit Duitsland naar NHTV. Sommigen wisten het al wel bijna zeker, anderen twijfelden nog.

Zo rond 10 uur vingen de eerstejaarsstudenten Bas, Eva, Maja en Marina de scholieren op in het hoofdgebouw, om ze daarna tussen de sneeuwhopen door mee te nemen naar het lokaal waar het grootste deel van de kennismakingsdag zou plaatsvinden.

’s Ochtends stonden de stoelen en banken in de ‘luisteropstelling’, waarbij iedereen in de richting van het scherm kon kijken. Er moest dan ook veel geluisterd worden, al was er alle ruimte voor vragen (maar heel veel vragen werden er niet gesteld). Tourism-docent Harm de Vries gaf een presentatie over de twee opleidingen en dan vooral over het eerste, gezamenlijke, jaar. Per semester legde hij uit welke vakken er allemaal gegeven werden. Daarbij vertelden de vier studenten over hun ervaring met die vakken. Nou ja, alleen over de vakken van het eerste semester, want aan het tweede moesten ze nog beginnen.

Daarna gaven de studenten een rondleiding in kleine groepjes, vooral door het hoofdgebouw van NHTV. Die eindigde in de kantine, voor de lunch.

Projectgroepjes

’s Middags was het lokaal omgebouwd en stonden de banken in groepen bij elkaar. Niet alleen luisteren dus: er moest ook gewerkt worden! Leisure-docent Olaf Ernst had twee opdrachten die de vier projectgroepen moesten uitvoeren. Daarbij werd niet alleen gekeken naar het eindresultaat, maar ook naar hoe dat resultaat bereikt werd.

Na een snelle puzzelopdracht moesten de groepen in een half uur een levensechte opdracht doen: het ontwerpen van een ‘Leisure Boulevard’ voor Breda. Vervolgens presenteerde iedere groep het eindresultaat en werd besproken hoe het tot stand was gekomen.

Na het invullen van een evaluatie ging iedereen naar huis.

Bekijk de foto’s op Facebook.

Wat vonden de scholieren van de dag?

BiryantaBiryanta: “deze dag was heel informatief. Ik heb nu een beter beeld van de opleiding en de school. Ik weet zeker dat ik International Leisure Management wil gaan doen, ik heb me al aangemeld! Ik wil ook echt de internationale opleiding gaan volgen, daarmee kun je later op meer plekken terecht”.

LisaLisa: “ik vond het goed dat je ook vragen kon stellen aan de eerstejaarsstudenten. Dan krijg je toch een beter beeld dan wanneer een docent iets vertelt. NHTV lijkt me een fijne school. De middag, met de projectgroepjes, vond ik het leukste”.

 

LotteLotte: “ik vond dat deze dag goed georganiseerd was. Het was ook fijn dat er drie buitenlandse eerstejaarsstudenten bij waren, daardoor werd je toch wat meer gedwongen om Engels te spreken. Het Engels vond ik in het begin wel lastig, ik moest even een knop in mijn hoofd omzetten. Ik twijfel nog tussen International Tourism Management en een algemene Business-opleiding in Maastricht”.

Ook meedoen aan een kennismakingsdag? Geef je op via de website!

Reacties

  1. Interessant!

    Rein (2 jul 2013 at 11.06 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *