Breda

Breda studentenstad, DE studentenstad

Heb jij je hogeschool of universiteit al gekozen of ben je nog druk bezig? Er komt natuurlijk meer bij kijken dan alleen de school, ook de stad is van groot belang. En waar kun je nou leuker studeren dan in Breda? Precies! In het centrum van Breda!! En dan de volgende vraag: Ga je iedere dag reizen? Wil je op kamers? Of moet je misschien wel op kamers? Allemaal keuzes die je moet overwegen voordat je voor een bepaalde hogeschool of universiteit kiest.

Breda is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De meeste locaties van NHTV liggen vlak bij het station, of zijn anders goed te bereiken met bussen of ouderwets op de fiets.

En dan: ga je iedere dag reizen of wil je het uiterste uit je studentenleven halen, diehard studeren op je nieuwe kamer, je ergeren aan de vieze gezamenlijke ruimtes, rollend naar huis na een avondje stappen, of gezellig op het terras blijven hangen in de zomer? Breda heeft veel te bieden, zoals een gezellig centrum met de grootste kroegendichtheid, een mooi park waar menig picknick gehouden wordt, festivals in het voorjaar en een grote bibliotheek voor als je die ene deadline nog even moet halen.

Pleun van DeurssenAlles is mogelijk in “ons mooi” Breda. Het is een relatief kleine en goedkope studentenstad en alles ligt binnen fietsafstand. Je kunt van oost naar west, en noord naar zuid in ruim een half uur fietsen. Daarbij heb je ook geen ouders die je lastig vallen met de vraag of je de was al hebt opgehangen of de vaatwasser hebt uitgeruimd, of je je huiswerk al gemaakt hebt, en waarom je zo laat thuis was gekomen afgelopen nacht.

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om feestjes vieren en je ouders een plezier doen met hun vrijheid te gunnen, het kan ook juist makkelijk zijn als je een plek hebt om af te spreken met je medestudenten of dat je een keertje met klasgenoten samen gaat eten. Maar ga je op kamers of niet, Breda blijft net zo gezellig. Daarbij leer je erg snel mensen kennen, die net als jij hun plek binnen een nieuwe stad proberen te vinden. Zelfs in de toiletten zijn ze niet te beroerd zijn om een gezellig praatje met je te maken.

Al met al: Breda studentenstad, DE studentenstad.

 

Pleun van Deurssen, vierdejaarsstudent International Real Estate and Facility Management

Lees alle blogs van Pleun

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *