Op en top internationaal!

Discover your world is niet voor niets de slogan van NHTV. Je kunt de slogan op verschillende manieren interpreteren. Je gaat in een (andere) stad studeren, je gaat in het Engels studeren, je gaat op studiereizen naar het buitenland. Maar misschien wel het belangrijkste: NHTV is een internationale hogeschool, wat inhoudt dat er veel internationale studenten aan NHTV studeren. Het percentage internationale studenten verschilt per opleiding maar dat er veel Engels gesproken wordt is een ding dat zeker is.

In de klassen, tijdens vergaderingen, op de gangen en zelfs in de kantine zul je de Engelse taal niet kunnen ontlopen. Studenten uit meer dan 50 landen komen naar ons kleine kikkerlandje om daar hun “wereld te ontdekken”. Moet je de keuze maken tussen een Nederlandse en Engelse studie? Dan kan ik je maar al te graag aanraden om het in het Engels te doen. Het lijkt misschien wat moeilijk, een nieuwe omgeving EN een nieuwe taal, maar geloof mij maar, het is goed te doen. Pleun van Deurssen
Ik spreek uit ervaring: ik had een herkansing voor Engels op de middelbare school. Aangezien je hier dag in dag uit Engels hoort, spreekt, leest en schrijft, en internationale klasgenoten hebt die je altijd kunnen helpen is het gemakkelijk je Engels te verbeteren. Als ik nu een verslag van mijn eerste jaar zie, sta ik vol verbazing te kijken hoeveel ik mezelf verbeterd heb in de afgelopen jaren.

Natuurlijk, het Engels leren is niet het enige dat hier internationaal is. Het is daarbij ook een hele uitdaging om met verschillende culturen te werken die stuk voor stuk een andere mentaliteit hebben. Iedereen gedraagt zich anders in specifieke situaties en iedereen wil zijn eigen doel bereiken. Samenwerking is hier dus van belang, want wie zegt dat jouw idee of werkwijze de meest efficiënte is?

Nog een leuke toevoeging aan het internationale aspect van NHTV: sommige gastsprekers worden ingevlogen voor onze hogeschool en geven daarmee een inzicht in het werkleven van een andere cultuur. Ze kunnen hiermee met hun eigen (levens)ervaringen (nieuwe) theorieën delen of introduceren. En wie weet haal je er nog wel een fantastische stage, een baan of een belangrijke schakel voor je netwerk uit!
Pleun van Deurssen, vierdejaarsstudent International Real Estate and Facility Management. Heb je vragen over deze opleiding, stuur Pleun dan een mail: pleunvandeurssenatgmaildotcom  (pleunvandeurssenatgmaildotcom)  .

Lees alle blogs van Pleun

Reacties

 1. Ik zit in 6 vwo en ben van plan naar hotelschool the haque te gaan,
  maar ik wil wten of het verstandig is .
  Ik wil weten of er een mogelijkheid bestaat om na hotelschool NHTV te doen.
  Zijn er mogelijkheden om vrijstellingen te krijgen?

  Graag een antwoord, zodat ik een goede keuze kan maken.

  Yahaira Girigori (13 okt 2016 at 18.24 hours)
 2. Ik vind het erg leuk hoe je erover praat. Ik zit zelf in mijn 4de jaar van de havo volgend jaar heb ik mijn eindexamen en ik wil graag naar de NHTV maar ik ben echt bang dat het te moeilijk wordt met engels. En wat als je een 6 staat voor engels wordt je dan wel gewoon aangenomen?

  adila (11 mei 2014 at 18.44 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *