Skopje

Exchange

Toen ik voor de opleiding International Tourism Management koos aan NHTV kreeg ik veel reacties vanuit mijn omgeving. De meest gehoorde is toch wel: “Dan ga je zeker alleen maar reizen met je school!”

Helaas is dit niet het geval, ik heb ook gewoon tentamens, projecten, opdrachten, veel hoorcolleges en vakken die ik moet volgen. En dat doe ik meestal ook met veel plezier hoor! Wat ik wel als een enorm voordeel beschouw van mijn internationale studie is dat ik de kans krijg om veel naar het buitenland te gaan. Zo ben ik in mijn eerste jaar naar Macedonië geweest, had ik dit jaar de keuze om op fieldtrip te gaan naar Slovenië, Brazilië of Arizona. (Begin april ga ik een week naar Slovenië). En verder ben je verplicht om je stage, in het tweede semester van je derde jaar, in het buitenland te doen.

Elisabeth van DijkMaar waar ik het meest enthousiast over ben is dat NHTV studenten de mogelijkheid biedt om een semester in het buitenland te studeren. Dit kan in je tweede óf derde jaar als je cijfers goed genoeg zijn en er genoeg plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt zelf een top 3 samenstellen van de partneruniversiteiten van NHTV en dan buigt een groep leraren van NHTV zich over de aanmeldingsprocedure en ongeveer een maand later krijg je de uitslag. In mijn geval is dat 27 februari. 

Mijn top 3 ziet er als volgt uit:

  1. Boedapest, Hongarije
  2. Sofia, Bulgarije
  3. Odense, Denemarken

Natuurlijk hoop ik mijn eerste keuze te krijgen, maar elk van deze drie bestemmingen is een enorme ervaring natuurlijk.

Dus ik duim, hoop en ben enorm nerveus voor de uitslag, maar tegelijkertijd enorm enthousiast natuurlijk! Volgende maand komt hier de uitslag en dus ook mijn planning voor september tot en met februari te staan!

Elisabeth van Dijk, tweedejaarsstudent ITTI (International Tourism and Travel industries, een specialisatie van International Tourism Management)

Heb jij vragen over op uitwisseling gaan binnen de NHTV of de studie ITTI, stuur mij even een mailtje! 110349atedudotnhtvdotnl  (110349atedudotnhtvdotnl)  

Lees alle blogs van Elisabeth

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *