nagelbijten

Uitslag exchange application!

Magen die in de knoop zaten, trillende handen, liters koffie, mailprogramma’s en browsers die elke 2 minuten ververst werden en bovenal heel veel “wat als” en “stel dat” gesprekken. Dit schetst in het kort wel een beetje hoe de situatie was op de dag dat wij de exchange uitslag kregen.

Er was van tevoren geen exacte tijd doorgegeven wanneer we de uitslag konden verwachten, dus zat ik al vanaf half 9 achter mijn laptop. Na bijna 5,5 uur ongeduldig zijn riep een vriendin van mij ineens uit: “we hebben een mail!” Iedereen sprong achter zijn/haar laptop of pakte een smartphone in de hand en voor ongeveer een hele minuut was het zowaar doodstil in de bibliotheek.

Totdat het kabaal begon: “Ik mag naar Rome, en jij?” “Ah, ik ga ook naar Zweden!” Op een paar teleurstellingen na was iedereen enthousiast. Ik opende mijn mailprogramma, zag een mailtje staan en klikte het open. Blablabla algemene informatie ….. ‘Waar staat het nu?’ En toen zag ik het!

Elisabeth van DijkIk kan met trots mededelen dat ik van september tot januari naar Sofia, Bulgarije ga om daar het eerste semester van mijn derde jaar te gaan volgen! Helaas was mijn eerste keuze, Boedapest, dit jaar zo populair onder leerlingen dat het in de top 3 meest gekozen bestemmingen stond. Beetje jammer, maar ik ga gewoon bijna een half jaar in Sofia studeren! Natuurlijk moet hiervoor nog een heleboel geregeld worden: een visum aanvragen, woonruimte zoeken, verzekeringen en bankzaken regelen etc. Verder zal ik misschien ook tijdens mijn zomervakantie aan de studie moeten. Aangezien Bulgarije een compleet andere taal én alfabet heeft, is het misschien wel handig als ik een paar woordjes/zinnetjes kan spreken zodat ik er niet helemaal onbekend aan kom. Ook wil ik nog wat achtergrondinformatie over het land, de cultuur en de religies daar leren. Genoeg te doen dus, maar ik heb er ontzettend veel zin!

Elisabeth van Dijk, tweedejaarsstudent ITTI (International Tourism and Travel industries, een specialisatie van International Tourism Management)

Heb jij vragen over op uitwisseling gaan binnen NHTV of de studie ITTI, stuur mij even een mailtje! 110349atedudotnhtvdotnl  (110349atedudotnhtvdotnl)  

Lees alle blogs van Elisabeth

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *