ITTI Committee 2012-2013: een zeer internationale groep

Een Engelstalige studie

“Good morning students, today’s  lecture is about…” Bijna al mijn lectures (hoorcolleges) of seminars beginnen op deze manier. Dit komt doordat ik een internationale opleiding doe, die (heel begrijpelijk) in het Engels wordt gegeven. Omdat ik hier vaak vanuit mijn omgeving vragen over krijg zal ik deze maand hier wat over te vertellen.

Elisabeth van Dijk

Een Engelstalige opleiding doen is niet zomaar iets. Ik ben vanuit 5 havo een Engelstalige studie gaan doen in Breda. De eerste paar weken op NHTV moest ik er even aan wennen dat alles, maar dan ook echt alles, in het Engels was. Niet alleen de lessen en colleges die ik had, ook in mijn projectgroepje werd Engels gesproken vanwege de vele internationale studenten. In het begin was het wel flink omschakelen, omdat ik natuurlijk gewend was om in het Nederlands les te krijgen. Omdat ik al gauw internationale vrienden kreeg, praatte ik buiten school ineens ook veel vaker Engels en ik merkte dat mijn Engels enorm vooruit ging.  Nu (in mijn tweede jaar aan NHTV) kan ik mij haast niet meer voorstellen dat ik ooit in het Nederlands les had!

Voor studenten die twijfelen over een internationale studie: ik kan het je zeker aanraden! Het begin kan misschien even wennen zijn, maar het biedt je zoveel voordelen! Een internationale klas hebben is echt heel gezellig vanwege alle culturen. Je houdt hier een multiculturele vriendengroep aan over (en over de heel wereld gratis logeeradresjes). En bovendien verbetert je Engels ook echt enorm.  Het is zeker een extra uitdaging om een Engelstalige opleiding te gaan doen, maar ik raad het je 110% aan!

Elisabeth van Dijk, tweedejaarsstudent ITTI (International Tourism and Travel industries, een specialisatie van International Tourism Management)

Heb jij vragen over het volgen van een internationale studie aan NHTV of over de studie ITTI, stuur mij even een mailtje! 110349atedudotnhtvdotnl  (110349atedudotnhtvdotnl)  

Lees alle blogs van Elisabeth

Reacties

 1. Hola soy una estudiante española y me gustaría estudiar en la nhtv. Donde podría hacer cursos de ingles para poder estudiar un bachelor.

  cristina (24 sep 2014 at 14.31 hours)
 2. Hi Elisabeth,

  Wat leuk dat ik eindelijk van iemand een blog heb gevonden die de opleiding International Tourism Management volgt. Ik had een vraagje over de richting ITCM en ITTI. Ik lees dat jij ITTI doet, maar wat is nou echt het grote verschil tussen deze 2 richtingen. Ik weet namelijk niet welke ik moet kiezen..

  Graag hoor ik van je.

  Groetjes,
  Maaike

  Maaike (16 jun 2014 at 18.55 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *