Roemenië

Hard werken geeft voldoening!

School, je bijbaan, je toekomstplannen of studiereizen: het gaat niet altijd gemakkelijk. Dat geldt ook voor studiereizen. Ik vertelde al eerder over de studiereis naar Engeland, en de studiereis in het tweede jaar is een heel ander verhaal! We hoefden hier geen Engels te leren of bedrijven te bezoeken; het ging hier om samenwerken en het begrijpen van verschillende culturen.

Pleun van Deurssen

In het tweede jaar zijn we met alle studenten van International Real Estate and Facility Management naar Roemenië afgereisd om daar een tuin op te knappen voor mensen met een beperking of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen. Omdat de reis in het teken stond van “Terug naar de basis” gingen we met de bus naar het zonovergoten Timisoara. Een busreis van 32 uur met 50 tweedejaars studenten is natuurlijk al een ervaring op zich, maar toen we daar aankwamen stond het harde werk ons al juichend op te wachten. In drie dagen tijd hebben we in rood-gele tuinbroeken met oranje T-shirts in de hitte gewerkt om een zo mooi mogelijk resultaat af te leveren. We hebben hele tuinen aangelegd, speelplaatsen gecreëerd en vrijetijdspleinen ontwikkeld. Zelfs de gehandicapte kinderen en tieners vonden het fantastisch om met ons te kunnen werken en mee te helpen aan het eindresultaat. Doordat minderbedeelde mensen in Roemenië niet geaccepteerd worden, was het een des te grotere eer om hun er bij te betrekken en zo’n mooi resultaat neer te zetten.

Drie dagen later waren wij kapot maar de band tussen ons als studenten was sterker dan ooit, samenwerken en communiceren was het belangrijkste van deze dagen en het cultuurverschil met Roemenië en Nederland is niet te beschrijven. Door deze week heb ik de normen en waarden van andere mensen leren respecteren en werd het duidelijk dat communiceren en accepteren de essentiële aspecten zijn van samenwerking. Al met al: een ervaring om nooit meer te vergeten!

Pleun van Deurssen, vierdejaarsstudent International Real Estate and Facility Management. Heb je vragen over deze opleiding, stuur Pleun dan een mail: href="pleunvandeurssenatgmaildotcom">pleunvandeurssenatgmaildotcom.

Lees alle blogs van Pleun

Reacties

  1. Beste,

    wat was je motivatie om verder te studeren?Zou je ons hier wat uitleg bij willen geven?
    mvg

    Esther Lamberts (25 feb 2016 at 16.07 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *