Van vwo naar hbo

Een studie kiezen, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kies toch gewoon iets wat ik leuk vind? Dacht ik altijd. Maar toen ik eenmaal in de vijfde kwam en de aantallen studies en steden zag waaruit ik kon kiezen zag ik door de bomen het bos niet meer.

Merel Snijdoodt

Ik ben Merel Snijdoodt en woon (nu nog) in Dordrecht, 20 minuten met de trein verwijderd van Breda. Ik ben 18 jaar oud en ga aankomend jaar (2014-2015) de fast track doen van International Media and Entertainment Management (IMEM). Dit is een versnelde route van de studie voor vwo leerlingen.

Ik begon mijn zoektocht naar een goede en passende studie in de vijfde, toen nog een beetje oppervlakkig. Wat vond ik precies leuk om te doen? Communicatie? Media & cultuur? Commerciële economie? En dan ook nog de vraag of ik universiteit of hbo wilde doen. En naar welke stad ging precies mijn voorkeur uit? Allerlei vragen waarop ik het antwoord nog niet wist. Ik ben toen naar twee of drie open dagen geweest maar had me nog niet echt verdiept in deze verschillende studies.

Eenmaal in de zesde begon de tijd toch te dringen, het einde van mijn middelbareschoolcarrière kwam in zicht. Ik heb me toen vooral veel ingelezen op verschillende sites en nog meer open dagen gevolgd. Als een studie me beviel deed ik ook een meeloopdag. Ik heb uiteindelijk dus IMEM gekozen omdat vooral de drie hoofdlijnen me interessant leken: productie, content en marketing.  Hier worden verschillende aspecten met elkaar gecombineerd die ik leuk vind, bij de andere studies waar ik geweest ben lag het accent steeds maar op één aspect. Ook het feit dat de studie internationaal is sprak me erg aan, hier heb je namelijk altijd een voordeel mee.

‘Waarom hbo?’ is een vraag die ik veel gesteld krijg. Hbo past meer bij mij. Ik heb me goed verdiept in het verschil en vond de universiteit toch te veel gericht op onderzoek. Ik wilde liever zelf dingen doen! Alle theorie die ik leer kan ik nu gelijk in praktijk uitvoeren, zoals in het Production House of volgend jaar op stage. Ik denk dat deze driejarige route me meer uitdaging gaat geven en ik kan hierna makkelijk nog een universitaire master gaan doen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *