De eerste stap in de echte wereld

Hi allemaal!

Sarie

Mijn naam is Sarie Steenbergen, een 21-jarige studente aan NHTV. Doordeweeks woon ik op mijn kamer in Breda, en in het weekend ga ik naar huis om vriendlief te zien, met mijn allerliefste konijnen te knuffelen en te werken om wat geld bij te verdienen. Ik doe Ruimtelijke ordening en planologie, een differentiatie van Built Environment. Inmiddels ben ik in het derde jaar beland en bezig met mijn eerste stage.

Al sinds dag één van het eerste studiejaar wordt er over dit onderwerp gepraat. Ik heb het over je stage. Hét moment waarop je de echte wereld gaat verkennen, althans dat zeggen ze.

Na een zoektocht naar een geschikte stageplaats ben ik terecht gekomen bij de Belgische gemeente Edegem.

De eerste stagedag liet heel wat indrukken achter. Ik werd aan veel mensen voorgesteld en deed mijn best om alle namen te onthouden. Gelukkig kan ik ze op de computer opzoeken. Is toch wat leuker voor de collega`s om ze bij naam te noemen ;).

Mijn opdracht bestaat uit een locatie onderzoek: het in beeld te krijgen waar de meest geschikte plaats is, en hoe de functies verwelkomen, recreëren, informeren en educatie het beste onder één dak geplaatst kunnen worden in het natuurgebied Fort 5 in Edegem. Dit betekent dat er per mogelijke locatie veel belangen afgewogen moeten worden om ervoor te zorgen dat er een goede locatie gekozen wordt. Daarnaast ben ik bezig met het in kaart brengen van een natuurleerpad door het natuurgebied heen. Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs de natuur verkennen.

Regelmatig ga ik op de fiets naar de onderzoekslocatie. Ook ga ik samen met mijn hoofd, tevens stagebegeleider, langs partijen die meewerken aan het realiseren van een van de nieuwe functies. Daarnaast heb ik regelmatig overleg met de wethouder van ruimtelijke ordening en met de burgemeester.

Ik heb inmiddels ondervonden dat ambtenaren helemaal niet zo stijf en saai zijn als ik dacht. We hebben elke dag wel een lachbui en de sfeer op kantoor is goed. Ik ben als stagiair meteen geaccepteerd en men helpt me wanneer ik om hulp vraag. Ze vertrouwen me ook met de taken die ik toegereikt krijg. In deze drie weken heb ik al veel leerzame momenten gehad zoals vergaderen met belangrijke partijen.

Ik ga er vanuit dat ik jullie over drie maanden een positief verhaal kan brengen over het verloop en afloop van mijn eerste stageperiode.

Tot snel, salut!

Reacties

  1. Dankjewel Bas!

    Sarie Steenbergen (24 sep 2014 at 20.54 hours)
  2. Succes en veel plezier!

    Bas Groot (20 sep 2014 at 12.11 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *