Help! Wat zal ik eten?

Op jezelf wonen lijkt ontzettend leuk: vrijheid, geen regels meer, je kunt doen wat je lekker zelf wilt en je hoeft vooral geen rekening te houden met anderen (lees: ouders). Maar op het moment dat je echt op jezelf woont, kom je de harde realiteit tegen:

  • “Hoe maak ik eigenlijk een toilet schoon?”
  • “Huh, is het brood nu alweer op?”
  • “Shit, ik heb me weer verslapen! Is er dan ook niemand die ’s ochtends de deken van me af trekt en tien keer roept dat ik nu toch echt op moet staan?”

Ja, en dan ik heb ik het nog niet eens over het allergrootste probleem.  De vraag die ik meerdere keren per dag hoor ofwel stel: “wat zal ik eten vanavond?”
Dunja
Tsja, het is wel even wat anders. Na een dag colleges kom je thuis en in tegenstelling tot wat je normaal gewend bent (heerlijk op de bank tv liggen kijken totdat je moeder een keer roept dat het eten klaar is), besef je dat je nog boodschappen moet doen en moet koken. Ja koken… maar wat dan?!

Ik woon nu al meer dan 2 jaar op mezelf en zal wat nuttige tips geven. Koken vind ik leuk, maar ik zou mezelf nou niet bestempelen als een keukenprinses. Dus ik houd het vooral simpel.

Zelf koken

Alleen eten vind ik ongezellig. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk met vrienden of met huisgenoten te eten. Eigenlijk is dit ook het handigst, want anders kookt iedereen apart voor zichzelf. Samen koken is niet alleen gezellig, maar het scheelt ook een hoop tijd.
Omdat ik het vaak moeilijk vind om te bedenken wat ik zal eten, zijn de pakjes van Knorr of Honig meestal mijn inspiratiebron. Tagliatelle roomsaus is mijn absolute favoriet en deze eet ik dan ook minstens 1 keer per week. Ook lasagne, Mexicaanse burritos en bloemkool ovenschotel worden vaak bereid in mijn keuken. Bij mijn huisgenoten doet de pizza margherita van de Albert Heijn het goed aan het eind van de maand (wanneer het geld op is). Er zitten 3 stuks in een doos en je betaalt €2,79.

Studentenhap

Er zijn genoeg momenten dat ik geen zin heb om zelf te koken. Uit eten gaan is altijd gezellig en scheelt een hoop afwas. En het hoeft zeker niet duur te zijn! Er zijn meerdere restaurants in Breda die de zogenaamde studentenhap hebben. Dit is een daghap voor een speciale prijs en deze verschilt iedere dag. Zo kan je bij Popocatepetl op maandag t/m woensdag de ‘Plato del Diá’ bestellen voor €6,90. Wat dit inhoudt wordt buiten getoond op een bord. Hetzelfde geldt voor Studio Dependance. Hier heb je vooraf stokbrood, een hoofdgerecht en koffie als dessert voor €9,95. Wanneer je alleen een hoofgerecht hebt kan dat ook. Dit kost dan €7.
Bij Bruxelles hebben ze vaste daghappen (wat betekent dat dit niet iedere week verschilt). Zo kan je hier op dinsdag onbeperkt spareribs eten. De stadshap bij Café Bruxelles kost €9,50 met uitzondering van de maandag, dan is het slechts €5,95. Zeker de moeite waard zo voor de afwisseling lijkt mij!

Pfff en na een lange week zelf koken is het dan eindelijk weekend. Meestal ben ik één keer in de 2 weken een weekend thuis. Heerlijk is het dan dat je niet zelf hoeft te koken en te bedenken wat je zult eten. En het fijnste is nog wel dat je ouders altijd zo blij zijn dat je weer een weekendje gezellig thuis bent, dat ze je lievelingsgerecht maken. Net waar je zin in had!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *