Stage: een voorproefje van het echte leven

Het is 7:15 wanneer mijn wekker afgaat. Na een kwartiertje snoozen is het dan toch echt haasten geblazen. Douchen, aankleden, opmaken, ontbijten, tandenpoetsen en lunchpakketje maken, het gebeurt allemaal in sneltreinvaart. Om stipt 10 over 8 loop ik thuis weg zodat ik om 9 uur op stage ben. Ja, stage is wel even anders dan het studentenleventje…

Dunja Twee weken geleden begon ik met mijn afstudeerstage bij Chalet.nl, een touroperator gespecialiseerd in chalets van 2 tot 50 personen in wintersportlanden. Voor de afdeling marketing doe ik een onderzoek naar klantenloyaliteit. Verder bestaan mijn werkzaamheden uit marketing- en communicatie-activiteiten als het bijhouden en bedenken van advertentieteksten in Google Adwords en het schrijven van verschillende soorten teksten. Tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin. Het is erg leuk om alles wat je op school hebt geleerd nu daadwerkelijk in de praktijk terug te zien!

Mijn huidige stage is wel echt heel wat anders dan mijn tweedejaarsstage, die ik liep op de afdeling sport en recreatie bij Recreatiepark TerSpegelt (winnaar ANWB : de beste camping van héél Europa). Nu zijn mijn werktijden standaard van 9 tot 17:30. Op een recreatiepark zijn de werktijden tijdens de zomerperiode natuurlijk heel erg flexibel en worden er veel uren gemaakt. Verder zit ik nu de hele dag achter een bureau, terwijl ik op het recreatiepark ook heel veel bezig was met activiteiten met kinderen.

Tips voor het kiezen van een stage:

  • Ga na waar je interesses liggen. 20 weken stage is een behoorlijke lange tijd, vooral als je het niet naar je zin hebt.
  • Neem een actieve houding aan en wacht niet af. Ga opzoek naar dé stage die bij jou past. Zet voor jezelf bepaalde punten op een rijtje wat je zoekt in een bedrijf en wat verder voor jou van belang is (bijvoorbeeld afstand).
  • Wees niet bang om je goede eigenschappen te benoemen. Hiermee bedoel ik niet dat je hoeft op te scheppen. Als je bij een bedrijf “in the picture” wil komen, mag je best benadrukken waar jij goed in bent.
  • Stuur zoveel mogelijk sollicitaties de deur uit en geef niet op. Solliciteren gaat met vallen en opstaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *