Je eigen stekkie: eindelijk “rust”

Je bent klaar met de middelbare school en gaat studeren in een andere stad. Het maakt niet uit of je nieuwe school nu ver van je ouders vandaan is of juist heel erg dichtbij; je moet en zal op kamers gaan. Heerlijk toch: het rijk voor je alleen?!

In 2012 begon ik met studeren aan NHTV. Ik ben dan ook meteen op zoek gegaan naar een kamer. Het lijkt makkelijker dan het is; een kamer zoeken in Breda is best wel moeilijk. Maar goed, een week voordat het schooljaar begon was het me gelukt: ik had een kamer in Breda.

In totaal ben ik afgelopen 3 jaar 3 keer verhuisd. Eerst van mijn ouderlijk huis naar een gezellig studentenhuis in de wijk Ypelaar in Breda. Hier heb ik in totaal anderhalf jaar gewoond. Toen verhuisde ik naar de Valkenstraat, precies midden tussen school, de stad en het station. Ideaal! Afgelopen december heb ik Breda verlaten. Momenteel woon ik in Utrecht i.v.m. mijn afstudeerstage en –scriptie bij Chalet.nl vakantiewoningen.

Tips

  • Begin op tijd met zoeken naar een kamer. Juli en augustus zijn heel populaire maanden. Probeer de massa voor te zijn! Of: wacht nog even rustig af en ga in november op zoek naar een kamer. Het zal je misschien verbazen, maar veel kamers komen weer vrij in deze maand doordat studenten stoppen met hun studie.
  • Bedenk van tevoren wat jij het belangrijkst vindt: wil je juist dichtbij school of in het centrum wonen? Of vind je het belangrijker dat het leuke huisgenoten zijn?
  • Lees het huurcontract goed!! Sommige huurcontracten bevatten rare dingen, waardoor het kan zijn dat je later voor extra kosten moet opdraaien. Let verder ook goed op voor wat voor termijn je een huurcontract afsluit. Meestal zijn het jaarcontracten, waar je niet onderuit komt. Realiseer je je dit van tevoren goed.
  • Huren kan particulier of via woningcorporaties. Wil je er zeker van zijn dat je een eerlijke prijs betaalt voor de kamer die je krijgt? Huur dan via een woningcorporatie. Wel werken deze soms via het principe: hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je hebt op een woonruimte. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in bij Klik voor Kamers voor een studentenkamer of zelfstandige studentenflat.

Maar…

Op jezelf wonen is niet altijd het droombeeld dat je ervan hebt. Het is fijn dat niemand klaagt over spullen die je ergens laat slingeren, maar er is ook niemand die af en toe jouw rommel opruimt, je was doet en je stimuleert om te studeren. Dit kan tot volgende taferelen leiden:
Keuken

En wie ruimt dit nu op?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *