Het einde?!

Drie jaar geleden liep ik NHTV binnen en voelde ik me net een brugger. Alles was nieuw. Vorige week liep ik dezelfde school binnen om mijn diploma op te halen en voelde ik me treurig. Treurig dat er een eind is gekomen aan alle mooie momenten op NHTV en daar omheen…

25 juni 2015, de datum dat ik afgestudeerd ben aan NHTV. Nu, een maand later, komt het besef pas een beetje. Mijn tijd aan NHTV zit er gewoon op. Nu zal je vast denken: “hoezo treurig? Je bent afgestudeerd, dat is toch iets om trots op te zijn?!” Ja, absoluut. Maar het is ook een deur die ik achter mij dicht trek. En achter deze deur zitten een hoop mooie dingen: de mensen die ik heb leren kennen, de dingen die ik heb mogen leren, alle leuke “schoolreisjes” die ik heb mogen meemaken (inclusief het zingen in de bus en het uitdelen van snoepjes) en tot slot natuurlijk alle mooie feestjes die ik heb mogen meemaken.

Ik ben jaloers op alle studenten die mijn pad mogen gaan afleggen en alles, wat voor mij slechts een herinnering is, nog mogen meemaken. Als ik opnieuw zou mogen kiezen, zou ik het precies hetzelfde gedaan hebben. Ze zeggen weleens: “je studententijd is de mooiste tijd van je leven”. Ik wil alle (toekomstige) studenten dan ook meegeven: geniet ervan. Het is voorbij voor je er erg in hebt. Aan het begin is het reuze spannend, vooral als je ook nog eens op kamers gaat en niemand kent in Breda. Geloof mij: dit is een avontuur dat je niet in je eentje aangaat, heel veel studenten doen precies hetzelfde. En achteraf terugkijkend had je dit zeker niet willen missen! Oja: zoek je nog een kamer? In één van mijn vorige blogs geef ik tips!

Volgende week vertrek ik een maand naar het Italiaanse eiland Elba om hier aan de slag te gaan als reisleidster voor Mambo. Maar… voor mij zit het studeeravontuur er gelukkig nog niet op. Nadat ik terug ben uit Elba, begin ik op 1 september aan een pre-master op de Universiteit Twente. Ik hoop hier weer als bruggertje binnen te komen en nogmaals het pad te doorlopen zoals ik aan NHTV heb gedaan…

Reacties

  1. saai

    Jenna (29 jul 2015 at 16.36 hours)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *