Een dag uit het leven van Myrthe, eerstejaars Management toerisme

Het is kwart over tien in de ochtend en in de verte hoor ik het geluid van de wekker. Langzaam doe ik mijn ogen open en zet de wekker uit. Ik pak m’n telefoon en check als eerste mijn berichtjes, daarna zet ik mijn afspeellijst op Spotify aan, ga uit bed en spring snel onder de douche. Over een half uur heb ik met mijn beste vriendin, die ook mijn huis- en klasgenootje is, afgesproken. Wanneer ik klaar ben om te gaan, smeer ik nog even snel een boterham voor onderweg en we fietsen samen naar school. We moeten een beetje doortrappen, want we zijn, zoals wel vaker, te laat vertrokken.Myrthe-Karman

Na tien minuutjes fietsen komen we aan op school, zetten onze fiets weg en zien onze vriendinnengroep buiten in het zonnetje zitten. We lopen ernaartoe en bespreken vluchtig wat we vanavond gaan doen met het eten. Het is donderdag en dan eten we altijd met z’n achten. Supergezellig, maar een gekkenhuis. Snel lopen we met z’n allen het schoolgebouw in en gaan naar de les. Als eerste hebben we een hoorcollege marketing, de hoorcolleges heb je altijd gezamenlijk met het hele eerste jaar van de opleiding, dus we gaan gezellig bij elkaar zitten. Gelukkig hebben we een leuke docent. Een wat oudere man, die altijd letterlijk en figuurlijk alles beter weet, hele droge grapjes maakt en echt passie heeft voor zijn vak. Na een uurtje luisteren en aantekeningen maken is het hoorcollege weer voorbij.

Een aantal meiden en ik besluiten om even wat te snacken in de kantine. Voor een schoolkantine is het echt heaven on earth. Ze hebben er alles wat je maar kan bedenken. Ik pak een broodje carpaccio, een verse jus en ik loop naar de kassa. Als iedereen heeft betaald, zoeken we de rest weer op die buiten in het zonnetje zitten. Ik eet mijn broodje en na een half uurtje moeten we naar de volgende les.

We hebben twee uur werkcollege financieel management en werkcolleges heb je alleen met je eigen klas. Ik heb echt een superleuke klas, alle meiden gaan goed met elkaar en de enige drie mannen in ons midden vinden het allemaal prima. Het is altijd reuze gezellig, zeker bij financieel management. De docent stapt de klas in en begint de les altijd met een dolletje, vervolgens geeft hij uitleg over de stof en dit duurt dan een uurtje. Na dat uurtje hebben we een korte pauze en gaan we even met zijn allen naar buiten. In het tweede deel van de les maken we opdrachten en krijgen we hulp als dat nodig is.

Als laatste deze dag hebben we nog Frans. Deze taal heb ik zelf gekozen. Andere talen die ik had kunnen kiezen, waren Spaans, Duits of Italiaans. Frans lag mij het meest en ik ben blij met mijn keuze. We nemen de grammatica van deze week door en maken daarbij de oefeningen. Vervolgens krijgen we uitleg over het mondeling tentamen dat we over twee weken hebben. We moeten namelijk rond de tentamenweek altijd een mondeling doen. Na deze uitleg mogen we gaan, de schooldag zit erop.

Op de terugweg naar huis fietsen mijn vriendin en ik langs de Albert Heijn om het eten voor vanavond, wat drankjes en snacks in te slaan. Als we thuiskomen beginnen de meiden binnen te druppelen en wordt er gekookt. Vandaag wordt het lasagne, iets waar iedereen dol op is. We gooien de muziek aan en zingen luid mee met de leukste en meest foute hits. Het is weer gezellig. Na het eten en het opruimen, maakt de lasagne plaats voor bier en chips, want vanavond gaan we met zijn allen op stap. Morgen hebben we pas om één uur les, dus dat moet wel goedkomen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *