Een dag Management toerisme bij NHTV

Hallo daar! Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Loïs van Buuren en ik ben eerstejaars studente aan de NHTV. Ik volg de opleiding Management toerisme. Lois-van-Buuren-100x100

Om jou als aankomend student een beter beeld van de opleiding te geven heb ik hieronder één van mijn dagen op de NHTV beschreven. Lees en droom weg: nog even wachten en jij mag ook onderdeel uit maken van deze toffe opleiding!

Ondanks dat ik nog net geen 18 ben, zijn de stapavonden in Breda altijd geslaagd. Lachen naar de portiers en knipogen naar de barman en je bent binnen. Dat het gisterenavond erg gezellig was, voel ik deze ochtend zeker. Best een beetje brak kom ik 15 minuten later dan gepland uit bed en dat betekent dat ik nog haast heb ook. Snel douchen, laptop pakken en ontbijten doe ik tijdens het college wel. Ja, dat kan gewoon 😉

Tijdens het eerste college zie ik m’n vrienden en vriendinnen weer en we kletsen wat bij over afgelopen nacht. En tja, een appje sturen naar die o zo leuke jongen moet ook gebeuren. Een uurtje later zijn we klaar en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel heb meegekregen van het college. Gelukkig staan de PowerPoints op internet!

Het is tijd voor onze welverdiende pauze. Samen met wat studiegenoten loop ik naar de Appie, die zit gelukkig lekker dichtbij. Iedereen haalt wat te lunchen en dit eten we samen op in het zonnetje. Pauzes zijn altijd heel gezellig en gaan dan ook veel te snel voorbij… op naar college nummer 2!

Tijdens dit college ga ik wel actief aan het werk: we zijn voor marketing bezig met verschillende websites te vergelijken. En ja, als je toerisme studeert, betekent dat dat je veel op sites van touroperators kijkt. Af en toe dwaal ik dan ook even af… in gedachten ben ik op dat geweldig mooie eiland van de foto’s…

Ook een belangrijk vak wat je je hele studie blijft achtervolgen: Engels. Deze colleges duren altijd twee uur en soms is dat aardig lang. Gelukkig gaan we vandaag in kleine projectgroepen aan de slag om aan onze presentatie te werken. Dat betekent dat we weer op zoek mogen naar reisinformatie en we verdiepen ons in een aantal steden. Zo kom je tijdens je college toch nog achter een paar leuke hotspots in Rotterdam!

Tijd om te relaxen! We hebben weer een half uurtje pauze en deze breng ik met m’n vriendinnen door in het zonnetje. We halen herinneringen op aan de intro-week (aanrader!) en de studiereis. Zo vervelend is onze opleiding nog helemaal niet 😛

Het laatste college van de dag gaat over toerisme en recreatie. Momenteel behandelen we de luchtvaart en dat vind ik erg interessant. De docent kan op een leuke en vlotte manier vertellen dus ik ben een en al oor. Het uurtje vliegt dan ook voorbij.

Thuis aangekomen gooi ik m’n spullen op de bank en duik in m’n bed in. Weer een dag colleges gehad, en die projecten die mijn naam nog roepen komen morgen wel…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *